Skip to main content

När ekonomin försämras blir det extra tufft för den som lever i utanförskap. Barnfamiljer som lever i social utsatthet har små eller inga ekonomiska marginaler.

Under julen blir utanförskapet extra påtagligt och högtiden kan förknippas med oro och ensamhet i stället för glädje och gemenskap. Stockholms Stadsmission erbjuder ett alternativ och en jul där utanförskap ersätts av gemenskap.

Haninge entré har tagit fram the Giving Wall. Varje lapp på väggen är ett julklappsförslag. Bruna lappar är förslag på saker som täcker akuta behov för den som lever i hemlöshet. Sakerna kan vara antingen nya eller begagnade i gott skick. Vita lappar är nya saker som blir julklappar till barn.

Ta en lapp som motsvarar en julklapp du vill köpa eller kan avvara. Fäst lappen på julklappen och lämna in till Haninge entré eller till Stadsmissionens second hand på Handenterminalen 2. Obs! din gåva ska ej vara inslagen.

Genom att skänka en gåva/julklapp/vinterplagg bidrar du till en bättre jul för de som lever i utsatthet. Tack för din gåva!